Dieren helpen mensen , door Marguerite Vlielander

Wat zijn er veel mensen die dol op hun dieren zijn! En wat een steun en hulp krijgen ze van hun dierenkindjes. Zo mooi! Ja, dieren hebben echt helende krachten. Ze zijn er altijd voor je. Houden van je zoals je bent, onvoorwaardelijk. Ik heb vroeger 30 jaar anorexia gehad en ben echt gered door mijn dieren. Die waren en zijn er altijd voor me. Voor hen wilde en moest ik weer sterk en gezond worden. Ze hadden me nodig. Voor hen ging ik weer eten. Zij toonden me hoe ik weer mocht genieten en mezelf wel degelijk mocht verwennen. Dat was heel lang geleden. |Maar nu ook weer: Een paar jaar geleden brak ik een paar wervels door Osteoporose. Ik had twee jaar heel veel pijn en nog wel. Mickje, mijn lieve poes, die net naar de naar de Regenboogbrug is gegaan, kwam altijd, luidt spinnend, tegen me aan liggen als ik in de Infrarood cabine lag. Ik voelde de pijn dan wegglijden. Dat is trouwens wetenschappelijk bewezen. Spinnen geeft een bepaalde vibratie die pijn doet verminderen of wegnemen. Maar was vooral haar liefde natuurlijk die zo hielp. Ik mis haar zo, maar voel haar ook erg vaak om me heen. Net als de andere poezenkindjes die op die mooie plaats op mij wachten.
Ik heb nu twee prachtige katjes, Jurreke en Guuske en Balouke, mijn lieve hulphondje.
Jurreke en Guuske zijn geweldig. Twee Britse Katers zijn het! Ze wegen elk acht kilo. Beiden zijn gehandicapt. Jurreke mist de ellepijp in een voorpootje. Nu, in plaats van de kijken naar wat hij niet kan, gebruikt hij het bijzondere pootje als extra werktuigje en kan hij er veel meer mee doen dan andere katten. Het ‘speciale’ pootje dient als schepje en is handig om te drinken. Hij kan er goed mee vangen. Stukjes kipwit of kip. Is zo schattig! Hij slaat het gewoon in zijn mondje. De tafel opruimen kan hij ook! In één veeg ligt alles op de grond.. Hij kan ook aandoenlijk naar me zwaaien als hij brokjes wil of room. Net een Japans gelukskatje. Kijk maar eens op onze site: www.rietkat.be . Als je op Jurreke klikt, rechtsonder, zie hoe goed hij kan vangen. Sterretjes, het is ook bijna Kerstmis. Daar staan nog meer filmpjes over ons op. Guuske heeft Patella Luxatie. Gelukkig in lichte vorm. Hij loopt een beetje als een oude cowboy! Zijn specialiteit is knuffelen. Tommeke, onze echte wilde zwerfkat lag heel vaak naast me op zijn stoel. Als ik langskwam strekte hij zijn pootjes naar me uit en wilde geknuffeld worden. Ook lag hij vaak op de lambrisering. met zijn hoofdje net boven de rand. Hij was voor vreemden erg schuw, maar ik kon alles met hem doen. Vaak zeggen mensen dat je een zwerfkat niet kan socialiseren. Niets is minder waar. Hij is een paar maanden geleden naar de Regenboogbrug gegaan en ik mis hem zo. Maar heel vaak voel ik hem om me heen en ik weet dat hij voelt dat ik dat weet. Dat geeft zoveel troost.
Ik mag door die kapotte wervels niet bukken. Balouke, mijn superlieve, slimme Kooikerhondje helpt me enorm door alles voor me op te rapen. Ze geeft b.v. dingen aan als ik in de tuin werk. De slang, een emmertje, gereedschap... Als ik ’s avonds televisie kijk, ruimt ze de kamer op! Alles wat gevallen is komt ze me met een grote lach op haar gezichtje brengen. Pennen, papiertjes, rommel. Ze is geweldig. Ze heeft ook haar brevet van de hondenschool. Haar specialiteit is apporteren. Zij en de poezen komen erg goed overeen. Leven als kat en hond is zo slecht nog niet. Ik ben auteur en heb net mijn vierde poezenboek geschreven. ‘Spinnende Wondertjes’. Ik heb het opgedragen aan de katjes en Balouke. Zonder hen zou het boek immers nooit ‘geboren’ zijn. De reacties zijn zo enthousiast. Ben erg blij! Het is een vervolg op ‘Wonderen op Pootjes’ en ‘Spinnende Bengeltjes’ de vorige kattenboeken. Het was zo heerlijk alles weer te herbeleven toen ik het schreef. Alle mooie herinneringen, de gekke leuke dingen die we meegemaakt hadden staan in het boek. Die nu te kunnen delen met andere poezenliefhebbers is zo fijn! Ik vertel ook over de opvangcentra die zoveel goed voor de zwervertjes doen. Er staan mooie gedichten in o.a. over de Regenboogbrug. De leegte is zo groot als je geliefde dierenkindje gestorven is. Het helpt dan zo als je weet dat zij of hij niet echt weg is maar slechts tijdelijk afwezig. Dat je hem of haar later weer zult terugzien. Mochten er onder jullie kattenliefhebbers zijn… op de site staat alles over Spinnende Wondertjes. Wil ook, met veel plezier, een boekje opsturen natuurlijk prrrr. Marg.

Reacties

Populaire posts