Yoga met asielkatten


Waarin is elke kat een voorbeeld voor de mens? In rekken en strekken. Elegant en efficiĆ«nt.  In het Amerikaanse Wisconsin begrepen ze dat ook. Nu kun je daar yogalessen volgen samen met… asielkatten.
Het is een briljant idee geweest van  The Humane Society, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van dieren. Combineer het een met het ander. Laat mensen op een goede en gezellige manier kennismaken met katten. Laat katten positieve ervaringen met mensen opdoen.
Zo bedacht, zo gedaan.
De yogajuf is ook vrijwilligster bij het asiel. Kim Erickson is zelf aangenaam verrast doordat ze twee liefdes kan combineren: die voor dieren en die voor yoga. En die liefde heeft resultaat. De lessen lopen nu een half jaar en ze zitten meestal bomvol.
In de eerste maand tekenden 25 mensen in op de les kattenyoga. Hoeveel er kwamen? Een veelvoud daarvan: 67 maar liefst.
Nu is er voor elke les een grens gesteld van 30 mensen. Zo krijgt iedereen aandacht: de leerlingen van de juf, de leerlingen van de katten en de katten van iedereen.
De lessen kosten in principe niets, dat wil zeggen: er is geen lesgeld. In plaats daarvan vraagt het asiel aan de cursisten om een bedrag aan het asiel over te maken, de hoogte daarvan is naar eigen inzicht.  Het resultaat is niet bekend gemaakt maat… het asiel is meer dan tevreden en de yogalessen lopen door.
Zo’n eenvoudig idee, en het pakt zo mooi uit. Dat is goed nieuws
.
Bron : huiskater Bert van 09/08/2017

Reacties

Populaire posts